1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
PDC/LAWRENCE LUSTIG
NOS Sport

Noppert uitgeschakeld, kwartet Nederlanders door in World Series of Darts Finals

Danny Noppert heeft in de Afas Live in Amsterdam de eerste ronde van de World Series of Darts Finals niet overleefd. Hij ging met 2-6 ten onder tegen de Portugees José de Sousa. Tot 2-2 ging het gelijk op en daarna was De Sousa niet meer te stuiten.

Vier Nederlanders plaatsten zich wel voor de tweede ronde. Maik Kuivenhoven versloeg de Schot John Henderson met 6-2. In de tweede ronde treft de 33-jarige Naaldwijker zaterdag de als eerste geplaatste Michael van Gerwen.

Ook Vincent van der Voort, Dirk van Duijvenbode en Niels Zonneveld wonnen hun wedstrijd van vrijdag in de eerste ronde. Van der Voort was met 6-3 te sterk voor Nathan Aspinall, Van Duijvenbode won het Nederlandse onderonsje met Jeffrey de Zwaan (6-2) en Zonneveld verraste met een 6-3 overwinning op Dave Chisnall.

Uitslagen 1ste ronde World Series Finals

Maik Kuivenhoven John Henderson (Schotland) 6-2
James Wade (Engeland) Mervyn King (Engeland) 0-6
Nathan Aspinall (Engeland) Vincent van der Voort 3-6
Jeffrey de Zwaan Dirk van Duijvenbode 2-6
Krzysztof Ratajski (Polen) Gabriel Clemens (Duitsland) 6-3
Niels Zonneveld Dave Chisnall (Engeland) 6-3
José de Sousa (Portugal) Danny Noppert 6-2
Kim Huybrechts (België) Michael Smith (Engeland) 6-3

De als eerste geplaatste Michael van Gerwen won vorige maand na 293 droge dagen weer een darttoernooi. In de finale van de Nordic Darts Masters in Kopenhagen versloeg hij Fallon Sherrock. Ook op het EK presteerde hij goed met een finaleplaats.

"Ik heb het gevoel dat ik weer lekker sta te spelen", zegt Van Gerwen. "Het seizoen was tot nu wisselvallig. Bepaalde toernooien heb ik goed gespeeld, maar ik heb niet genoeg gewonnen."

  • Van Gerwen nog wisselvallig: 'Te weinig gewonnen dit jaar'
  • Tijd als alleenheerser voorbij voor Van Gerwen: 'Top is breed'

De tijd dat Van Gerwen alles won wat er te winnen viel, ligt achter hem. "Domineren net als toen wordt heel moeilijk", zegt de huidige nummer drie van de wereld. "De kalender zit ook zo vol. Week na week goed zijn, is moeilijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl