Michael van Gerwen viert zijn zege op Dimitri Van den Bergh PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen en Danny Noppert staan in de kwartfinales van het EK darts. Viervoudig winnaar Van Gerwen schakelde James Wade op overtuigende wijze uit, terwijl Noppert een indrukwekkende zege boekte op Ryan Searle.

Van Gerwen stond tegen Wade, die zich ook al eens Europees kampioen mocht noemen, vanaf de eerste leg goed te gooien. Hij snelde naar een 4-1 voorsprong en liet Wade daarna niet meer in de buurt komen.

Hij gooide onder meer 106 en 125 uit op weg naar een riante 10-4 overwinning. Van Gerwen neemt het in de kwartfinales op tegen regerend wereldkampioen Gerwyn Price.

170-finish voor Noppert

Ook Noppert liet zien een serieuze kandidaat voor de titel te zijn. De 30-jarige Friese darter verkeert in blakende vorm en onderstreepte dat door 170 uit te gooien op weg naar een afgetekende zege op Ryan Searle: 10-4.

Beide darters gooiden hoge gemiddeldes (ruim boven de 100), maar Noppert maakte het verschil op de dubbels. De eerste zes legs ging het nog gelijk op, daarna miste Searle te veel kansen om een leg te pakken.

Noppert daarentegen stond uitermate effectief te gooien en gunde Searle vanaf 3-3 nog maar één leg. Zijn mooiste finish was die voor de negende leg, toen hij de maximale score van 170 uitgooide.

Noppert speelt in de volgende ronde tegen Nathan Aspinall. De kwartfinales, halve finales en finale van het EK darts worden allemaal op zondag gespeeld.

STER reclame