Michael van Gerwen PDC / LAWRENCE LUSTIG

Michael van Gerwen en Danny Noppert hebben zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de tweede ronde van het EK darts in Oostenrijk.

Van Gerwen, nummer drie van de wereld maar op het EK als achtste geplaatst, versloeg de 42-jarige Kroaat Boris Krcmar met 6-2.

De 32-jarige Brabander kwam ouderwets scherp uit de startblokken en stond na twee breaks al snel met 4-0 voor. Krcmar redde nog wel de eer met twee legs maar kwam er verder niet aan te pas.

Ook Noppert soepel door

Ook Noppert kende weinig problemen in de Salzburgarena: de 30-jarige Nederlander was met 6-2 te sterk voor de Pool Krzysztof Ratajski.

Danny Noppert PDC/Lawrence Lustig

Het begin was nog even lastig voor de als twintigste geplaatste Noppert, maar na drie legs begon het te draaien. Ratajski, als dertiende geplaatst, leidde met 2-1, waarna de soepel gooiende Noppert vijf legs op rij won en de overwinning binnenhaalde.

Noppert steekt in goede vorm. Vorige week bereikte hij de halve finales van de World Grand Prix in Leicester. Daar schakelde hij in de eerste ronde Van Gerwen uit.

Deelname op basis van prijzengeld

Het EK darts in Oostenrijk is één van de majortoernooien van dit jaar. Aan het EK doen de 32 spelers mee die dit jaar het meeste prijzengeld hebben verzameld tijdens de European Tour. Namens Nederland zijn alleen Noppert en Van Gerwen van de partij.

Zaterdag worden de wedstrijden in de tweede ronde afgewerkt, zondag de kwartfinales tot en met de finale.

STER reclame