Noppert en Van Gerwen gingen niet heel vriendelijk uit elkaar
NOS Sportโ€ข

Noppert verslaat 'valsspeler' Van Gerwen, die ontkent dat hij 'vloerstamper' is

Een kleine Nederlandse dartsrel op de World Grand Prix in Leicester. Vijfvoudig winnaar Michael van Gerwen werd in de eerste ronde verrassend uitgeschakeld door landgenoot Danny Noppert, die de Brabander beschuldigde van onsportief gedrag tijdens de partij.

"Ik stond op een dubbel en gooide hem uit. Daarna draaide ik me om en zei ik tegen hem: "Niet op de vloer stampen, vloerstamper. Of zoiets. Toen was hij pissig", zei Noppert na afloop voor de camera van RTL7.

"Hij draaide zich om en zei dat ik een valsspeler ben, omdat ik aan het stampen was", luidde de reactie van Van Gerwen, die zich van geen kwaad bewust was. "Ik raakte daardoor een beetje over mijn toeren. Dat mag niet gebeuren. Dat heeft hij goed gespeeld."

Danny Noppert juicht, achter hem druipt Michael van Gerwen af

Op de beelden is niet te zien of Van Gerwen daadwerkelijk met zijn voet op de vloer stampte. Het kleinste geluid kan voor een darter in opperste concentratie het verschil zijn tussen een rake pijl of een afzwaaier.

Noppert won de partij met 2-0.

Tijdens de wedstrijd gebeurde er nog iets opvallends. Van Gerwen gooide bijna een negendarter, de perfecte leg. Hij miste met zijn laatste pijl de bullseye. Het had een unieke negendarter geweest.

Nog nooit gooide iemand een perfecte leg uit met een 170-finish, de hoogste die er is.

De 30-jarige Noppert treft in de volgende ronde opnieuw een Nederlander. Hij neemt het dan op tegen Vincent van der Voort, die met 2-0 te sterk was voor de Duitser Gabriel Clemens.

Van der Voort toont veerkracht

Van der Voort werd in de derde leg van de eerste set gebroken, maar hij sloeg in de volgende direct terug met finish van 104 en haalde daarna overtuigend de set binnen.

Ook in de tweede set liet Van der Voort zien over veerkracht te beschikken door een 2-0 achterstand in legs weg te poetsen.

Op zondag viel voor Dirk van Duijvenbode - vorig jaar nog finalist - en Martijn Kleermaker het doek in de eerste ronde.

Vincent van der Voort versloeg Gabriel Clemens

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl