De zaalvoetbalselectie van Hovocubo

Zaalvoetballers Hovocubo beginnen Champions League met ruime zege

De zaalvoetballers van Hovocubo zijn de hoofdronde van de Champions League begonnen met een 5-0 overwinning op Dinamo Plus uit Moldavië. De Hoornse formatie, dankzij goede prestaties uit het recente verleden direct toegelaten tot de hoofdronde, stond in het Bosnische Mostar halverwege het eerste groepsduel nog op 0-0.

Donderdag stuit Hovocubo in groep 8 op de Finse kampioen Kampuksen Dynamo en zaterdag treffen de Noord-Hollanders gastheer Mostar SG, de kampioen van Bosnië. Die beide clubs hielden elkaar later op de dag op 1-1. De groepswinnaar plaatst zich voor de eliteronde.

Oranje-internationals

Hovocubo, dat zeven Oranje-internationals herbergt, kwam in de eerste helft niet veel verder dan enkele afstandsschoten, maar gezien het overwicht van de regerend kampioen van Nederland leek de eerste treffer niet lang te kunnen uitblijven.

Die kwam er pas na rust nadat eerst enkele kansen onbenut waren gebleven en Soufian Charraoui pech had met een schot op de paal. Na een fraaie combinatie brak Iliass Bouzit de ban. Van dichtbij knalde hij hoog in het Moldavische doel. Amper een minuut later was het opnieuw raak via Karim Mossaoui: 2-0.

Stand in groep 8

Hovocubo 1-3 (5-0)
Kampuksen Dynamo 1-1 (1-1)
Mostar SG 1-1 (1-1)
Dinamo Plus 1-0 (0-5)

Rode kaart

Dinamo Plus voelde zich gedwongen meer risico te nemen en stuurde de doelman mee naar voren. Toen die zes minuten voor tijd balverlies verlies dreigde te lijden, deelde hij een elleboog uit tegen Abdessamad Attahiri. Een rode kaart voor Ruslan Istrati en twee minuten met een man minder voor de Moldaviërs, die vanaf dat moment een verloren wedstrijd speelden.

Hovocubo wist de overtalsituatie niet direct uit te buiten, maar sloeg wel genadeloos toe toen Dinamo aan powerplay ging doen. In de laatste twee minuten voerden opnieuw Bouzit en Yoshua St. Juste met een schot vanaf eigen helft en Attahiri uit een counter de score op naar 5-0.