Ondanks valpartij behoudt Herlings op 1 punt leiding in WK-stand Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Grand Prix van Pietramurata, de vijftiende van het motocrossseizoen, is in de MXGP een prooi geworden voor Antonio Cairoli. De 36-jarige Italiaan, die na dit seizoen een punt zet achter zijn imposante carrière, eindigde in eigen land in de eerste manche als derde en won de tweede en pakte zo zijn 94ste GP-zege.

Jeffrey Herlings viel in de eerste manche uit en zag de concurrentie naderbij komen, maar behield dankzij een vierde plaats in de tweede heat nog net de leiding in de WK-stand.

NOS

In de eerste manche ging het al snel mis met Herlings. Na een slechte start kwam hij in het gedrang in de eerste bocht ten val, waarna hij wegens problemen met zijn motor de strijd moest staken en dus puntloos bleef.

Concurrentie

De concurrentie profiteerde optimaal. Romain Febvre, na de door Herlings op hetzelfde circuit gewonnen GP van Trentino van zondag de nummer twee in de WK-stand, won de heat en ging dankzij de verdiende 25 punten nipt over de 27-jarige Brabander heen.

De Sloveense titelhouder Tim Gajser finishte als tweede en naderde Herlings tot op vijf punten.

In de tweede heat kwam Herlings beter weg, maar moest hij na de start wel enkele rivalen voorrang verlenen. Meervoudig wereldkampioen Cairoli nam direct de leiding en hield die zonder problemen vast, terwijl een paar posities daarachter de Nederlandse troef en Febvre met elkaar duelleerden.

Herlings wist de Fransman van zich af te houden en passeerde in de slotfase landgenoot Glenn Coldenhoff, die ook Febvre voorbij zag komen.

Door zijn vierde plaats heroverde Herlings de leiding in het klassement met 573 punten. Febvre heeft er slechts één minder en Gajser, die in de tweede manche als derde over de meet kwam, volgt op drie punten.

STER reclame