NOS Sport

Herlings wacht cruciale fase in WK-strijd: 'Er mag echt niks fout gaan'

Koploper Herlings klaar voor ontknoping WK: 'Mag echt niks fout gaan'

Jeffrey Herlings is na een aantal pittige blessures weer helemaal terug. De Nederlandse motorcrosser staat bovenaan in de WK-stand van de MXGP, maar de concurrentie is moordend. "Er mag echt niks fout gaan, anders is de titel meteen weg."

In 2018 veroverde Herlings met overmacht de wereldtitel in de MXGP en was hij bij het Sportgala een van de genomineerden voor de eretitel Sportman van het Jaar, maar in de twee seizoenen daarna kon hij door blessures niet strijden voor zijn tweede WK-zege.

Ook dit jaar kwam de 27-jarige Brabander niet ongeschonden door, maar dankzij een sterke reeks heeft hij nog altijd uitzicht op het wereldkampioenschap.

"Ik weet niet of ik de vorm heb van 2018, toen ik echt superdominant was. Maar ik voel me goed. Beter dan dit gaat het dit seizoen niet worden, dus ik hoop dat het genoeg is om de titel binnen te kunnen halen", aldus Herlings.

Nog vijf titelkandidaten

De titelstrijd in de MXGP is razend spannend; vijf rijders maken nog kans op de wereldtitel. Het verschil tussen leider Herlings en de nummer twee, regerend wereldkampioen Tim Gajser, is slechts één punt.

Herlings: "Ik ben wel een van de meest constante. Dat is denk ik wel belangrijk, zeker als je een strijd tussen vijf man hebt. Dat is ook wat me zo ver heeft gebracht dit seizoen. Ik geloof dat ik elke wedstrijd op het podium heb gestaan waar ik aan deel heb genomen."

Nog acht wedstrijden

Herlings won de laatste drie GP's en nam daardoor de leiding in het WK-klassement over van de Sloveen Gajser. Afgelopen weekend trok hij zijn goede vorm door bij de Motocross of Nations; met drie zeges loodste Herlings de Nederlandse ploeg naar het zilver.

Voor de Nederlandse WK-leider worden het zes cruciale weken; in acht grands prix zijn nog 400 punten te verdelen. "Ik ga mijn best doen. Alles moet meezitten, en natuurlijk moet je een beetje geluk van bovenaf hebben", aldus Herlings.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl