Jeffrey Herlings is weer leider in het WK-klassement
NOS Sport

Herlings neemt leiding in WK-stand na derde MXGP-zege op rij

Jeffrey Herlings heeft met zijn derde MXGP-zege op rij de leiding genomen in het WK-klassement. De 27-jarige motorcrosser was dit keer de beste in de Grote Prijs van Sardinië. Herlings won beide manches op het zware Italiaanse zandcircuit en pakte zo de volle vijftig punten. Hij heeft nu één punt voorsprong op wereldkampioen Tim Gajser.

In de tweede manche moest Herlings wel hard werken voor de winst. Jorge Prado reed lang op kop, maar in de slotfase wist Herlings de Spaanse coureur toch nog voorbij te gaan. De twee motorcrossers raakten elkaar daarbij even.

"Hij reed defensief en hij was moeilijk te passeren", vertelde Herlings na afloop. "Ik wist dat hij op het einde wat vermoeid zou raken en toen kon ik hem voorbij rijden."

Bekijk hieronder de samenvattingen van de eerste en de tweede manche van de MXGP-race van Sardinië.

Prado eindigde in Sardinië twee keer als tweede en staat nu vierde in het klassement, twaalf punten achter Herlings. Wereldkampioen Gajser, nog herstellende van een sleutelbeenbreuk, beleefde een tegenvallende dag en reed slechts vijftien punten bij elkaar.

"Dit was een perfect weekend", vertelde Herlings na zijn overwinning. "Ik heb nu de rode plaat als leider in het kampioenschap, ook al betekent dat nu nog niets. Maar, ik ben wel blij om 'm te hebben."

Antonio Cairoli, die dinsdag zijn afscheid als motorcrosser aankondigde, deed niet mee aan de GP van Sardinië. De negenvoudig wereldkampioen kwam in de kwalificatierace hard ten val. Hij heeft nu 45 punten achterstand op Herlings in de WK-stand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl