Koeman over agressieve fans: 'Van mijn vrouw mocht ik de auto niet uit'

Ronald Koeman wil vooral niet te veel aandacht besteden aan de tientallen supporters die hem zondag na de nederlaag tegen Real Madrid belaagden.

"We hebben ze hier elke dag", zegt de trainer bij de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Rayo Vallecano. "Het lijkt er nu op dat het alleen bij mij is geweest, maar je moet weten dat bij veel spelers met hun families hetzelfde is gebeurd. Het is zelfs Carles Puyol overkomen."

Desondanks vond FC Barcelona het nodig een statement naar buiten te brengen na het zien van de beelden. "De club zal maatregelen nemen, zowel qua beveiliging als disciplinair, zodat zulke ongelukkige gebeurtenissen niet opnieuw kunnen gebeuren."

Koeman denkt niet dat het probleem zomaar is opgelost. "Volgens mij is het een maatschappelijk probleem. Het zijn mensen die geen goede opvoeding hebben gehad. Mensen weten niet wat normen en waarden zijn."

In het stadion zag Koeman overigens het tegenovergestelde tijdens de wedstrijd tegen Real. "Zelfs toen we 0-2 achter stonden bleef het publiek ons steunen. Je moet dus niet te veel aandacht besteden aan deze mensen."

In Studio Voetbal onderschreven Rafael van der Vaart en Ibrahim Afellay de woorden van Koeman. "Dit is stemmingmakerij, want dit is normaal in Spanje", aldus Van der Vaart.

Stemmingmakerij rond Koeman: 'Nederlandse jongens krijgen het voor de kiezen'

Tegen Rayo Vallecano kan Koeman geen beroep doen op Frenkie de Jong. De middenvelder liep tegen Real Madrid een hamstringblessure op. Ook Pedri is er op het middenveld niet bij, vanwege spierklachten. Het meespelen van de jonge aanvaller Ansu Fati is onzeker.

"We kijken morgen of hij mee kan reizen. Het heeft niets te maken met de blessure die hij had", aldus Koeman. Fati keerde eind september terug nadat hij door een knieblessure tien maanden aan de kant had gestaan.

STER reclame