FC Barcelona-trainer Ronald Koeman is zondag door (jonge) supporters van de club belaagd toen hij het met de auto stadion Camp Nou verliet na de 2-1 nederlaag tegen Real Madrid.

Met mobiele telefoons zouden deuken in de auto van Koeman zijn geslagen en een fan ging op de motorkap liggen. Barcelona veroordeelt de actie en neemt maatregelen, zodat dit volgens de club in de toekomst niet meer kan gebeuren.

"FC Barcelona veroordeelt publiekelijk de gewelddadige en minachtende handelingen die onze trainer heeft meegemaakt bij het verlaten van Camp Nou", staat in een korte verklaring.

"De club zal maatregelen nemen, zowel qua beveiliging als disciplinair, zodat zulke ongelukkige gebeurtenissen niet opnieuw kunnen gebeuren."

Koeman zei na de nederlaag tegen Madrid dat zijn ploeg er genoeg aan heeft gedaan om een beter resultaat te halen en dat dit ook zeker mogelijk was. Hij doelt op een enorme kans die Sergiño Dest in de eerste helft bij een gelijke stand om zeep hielp.

Vijf punten achter

Barcelona staat in Spanje vijf punten achter op koplopers Real Madrid, Sevilla en Real Sociedad. Koeman staat al een tijdje onder druk vanwege de tegenvallende prestaties van zijn ploeg.

Afgelopen week won Barcelona wel van Valencia (3-1) en in de Champions League van Dinamo Kiev (1-0).

Bekijk hier de samenvatting van FC Barcelona - Real Madrid Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame