Gerard Pique wordt gefeliciteerd na zijn treffer

Met een minimale zege op Kiev pakt Barcelona eerste punten in Champions League

FC Barcelona heeft met de eerste zege van dit Champions League-seizoen de laatste plaatst in groep E verlaten. Na nederlagen tegen Bayern München (3-0) en Benfica (3-0) won de ploeg van Ronald Koeman in Camp Nou met 1-0 van Dinamo Kiev.

Met Frenkie De Jong, Memphis Depay én Luuk de Jong in de basis begon Barcelona goed aan het duel. Al binnen twee minuten kon (gelegenheids)rechtsbuiten Sergiño Dest zijn ploeg op voorsprong koppen, maar zijn poging ging over.

Ook Luuk de Jong miste een grote kopkans in de openingsfase. Uit een voorzet van Depay kopte de spits naast. Niet veel later creëerde hij zijn eigen kans om vervolgens de bal in de verre hoek te krullen. Die poging werd uit het doel getikt door doelman Heorhij Boesjtsjan.

Memphis Depay

Nadat Dest opnieuw een grote kans miste, zorgde Gerard Pique na een half uur voor de verdiende voorsprong. Uit een voorzet van Jordi Alba volleerde de verdediger raak. Het betekende pas het eerste doelpunt voor de Catalanen dit Champions League-seizoen.

Zonder de gewisselde Luuk de Jong kwam Barcelona na rust tot een stuk minder kansen. De 46.000 fans in het halfvolle Camp Nou moesten het alleen doen met een kans voor invaller Ansu Fati en een poging van Coutinho.

Dynamo Kiev was daarentegen niet bij machten om wat te bewerkstelligen met het toegenomen balbezit.

Zondag (16.15 uur) wacht voor Ronald Koeman en Barcelona el Clásico tegen Real Madrid.

Met de overwinning verlaat Barcelona de laatst plaats in de groep. De Catalanen staan op de derde plaats, één punt achter Benfica. De Portugezen verloren in eigen huis met 4-0 van Bayern München.

De wedstrijd was lang een stuk spannender dan de uitslag doet vermoeden. Lang voetbalde Benfica knap mee met de kampioen van Duitsland en kreeg het kansen op de score te openen.

In het laatste kwart van het duel was toch Bayern dat zijn klasse liet zien. Via twee doelpunten van Leroy Sané, een doelpunt van Robert Lewandowski en een eigendoelpunt van Éverton Soares liepen de Duitsers snel uit.