Esther Cordus
NOS Sport

Nederland begint EK korfbal met ruime zege op Engeland

De Nederlandse korfballers zijn het EK in Antwerpen begonnen met een klinkende zege op Engeland: 29-9. De titelverdediger gaat daarmee aan kop in groep A.

Bij de laatste Europese titelstrijd in 2018 in Friesland troffen beide ploegen elkaar ook al in de groepsfase. Toen werd het 31-10 voor Oranje. De beste prestatie van de Engelse ploeg was bij het EK in 2014, toen de Engelsen in de groepsfase met 38-11 bogen voor Oranje maar wel afsloten met de vierde plaats.

Zonder de wegens ziekte afwezige bondscoach Jan Niebeek had Nederland ook nu geen kind aan de opponent. Fortuna-speler Mick Snel (7 treffers) en Esther Cordus van Koog Zaandijk (6 treffers) waren de Nederlandse topschutters.

Ook Celeste Split (Fortuna), die haar laatste grote toernooi speelt als international, deed met vier rake schoten een flinke duit in het zakje.

EK korfbal

Groep A
1. Nederland 1-2 (29-9)
2. Portugal 1-2 (19-13)
3. Hongarije 1-0 (13-19)
4. Engeland 1-0 (9-29)

Eigenlijk zou het EK korfbal in 2020 plaatsvinden, maar vanwege de coronapandemie werd de titelstrijd een jaar uitgesteld. Het Europees kampioenschap korfbal wordt voor de achtste keer georganiseerd. De vorige zeven edities werden allemaal gewonnen door Nederland.

Nederland is ook de regerend wereldkampioen. In 2019 werd de ploeg in Taiwan voor de tiende keer wereldkampioen in de elfde finale tegen aartsrivaal België. Alleen in 1991 in Antwerpen dolf Oranje het onderspit tegen de Belgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl