Stefanos Tsitsipas is de huidige nummer drie van de wereldranglijst ProShots

Stefanos Tsitsipas doet begin volgend jaar voor de zesde keer mee aan het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam. De Griekse nummer drie van de wereld is de tweede speler uit de mondiale topdrie die door toernooidirecteur Richard Krajicek is vastgelegd.

Eerder maakte de organisatie al de komst van Daniil Medvedev, de huidige nummer twee van de wereldranglijst, bekend. "Met Medvedev en Tsitsipas hebben we een mooie start gemaakt met het deelnemersveld", aldus Krajicek.

'Speciale band'

Tsitsipas haalde eerder dit jaar de laatste vier in Rotterdam. Hij verloor in de halve finales van Andrej Roeblev, de uiteindelijke winnaar. Tijdens zijn vier eerdere optredens in Ahoy kwam Tsitsipas niet verder dan de tweede ronde.

In onze sportexplainer zochten we uit waarom Nederland ondanks ruim 10.000 tennisbanen niet structureel meedoet in de tennistop:

10.000 tennisbanen, maar jarenlang weinig internationaal succes; hoe kan dat?

"Er is een speciale band tussen Tsitsipas en ons toernooi", zegt Krajicek. "In 2017 debuteerde hij bij ons op de ATP Tour. Die wildcard is hij nooit vergeten en dat is de reden dat hij ook nu graag weer naar Nederland komt. Omgekeerd zien wij hem natuurlijk heel graag weer terug. Hij koppelt een prachtige speelstijl aan een unieke dosis charisma."

Het toernooi begint op 7 februari 2022, ruim een week na de finale van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het nieuwe tennisseizoen.

STER reclame