Er staat momenteel geen maat op Tallon Griekspoor. Eerder deze week verzekerde hij zich al van een plek in de tophonderd - een magische barrière voor tennissers - en zondag boekte hij zijn derde toernooizege op rij.

De 25-jarige Griekspoor won een challengertoernooi in Napels door in de finale de Amerikaan Alexander Ritschard in twee sets te verslaan: 6-3, 6-2.

Voor Griekspoor was het zijn zestiende zege op rij. Hij heeft sinds zijn debuut op de US Open, waar hij in de tweede ronde moest buigen voor Novak Djokovic, niet meer verloren.

De nieuwe nummer 89 van de wereld (hij begon de week als 118de) won een duel in de Daviscup tegen Uruguay en pakte vervolgens titels in Murcia en Napels (twee keer). Het is zijn zesde challengertitel van dit jaar.

Rust

"Het zijn schitterende weken geweest", laat Griekspoor weten aan NOS Langs de Lijn. "De tophonderd binnenkomen is iets magisch. Ik word nu rechtstreeks toegelaten tot de grandslamtoernooien en dat betekent ook meer inkomsten. Dat geeft rust."

Griekspoor neemt nu even rust en speelt dit jaar nog twee toernooien. "Het geeft vertrouwen dat je week in week uit een van de betere jongens bent. Op gravel kunnen ze me moeilijk bijbenen."

Griekspoor ziet de tophonderd als iets "magisch"

STER reclame