Bekijk de samenvatting van Vitesse - Go Ahead Eagles Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Zo win je van Tottenham Hotspur en in de Gelderse derby, zo ga je onderuit tegen Go Ahead Eagles in eigen huis. Vitesse staat weer met beide benen op de grond, na een 2-1 nederlaag in Arnhem. De winnende treffer viel in blessuretijd, uit een strafschop.

De knappe zege op Tottenham Hotspur, donderdag in de Conference League, had het nodige geel-zwarte optimisme teweeggebracht in Arnhem. Maar Vitesse had tegen de Engelsen wel diep moeten gaan, waardoor een gemakkelijk middagje zeer welkom was.

Die leek er ook te komen, toen de bal na een minuut al op de stip ging. Go Ahead-verdediger Jay Idzes had de bal met zijn hand geraakt in het strafschopgebied. Bij afwezigheid van de in ongenade gevallen Oussama Tannane ging Loïs Openda achter de bal staan en de aanvaller maakte geen fout (1-0).

Go Ahead na winst op Vitesse: 'Betekent dat wij met 3-1 van Tottenham winnen'

Na die droomstart voor Vitesse maakte Go Ahead echter duidelijk dat de Deventenaren niet naar het Gelredome waren afgereisd om zich zomaar over te geven. De bezoekers knokten zich uit geslagen positie terug in de wedstrijd, een beetje zoals Rico Verhoeven zaterdagavond in hetzelfde stadion deed.

Gelijkmaker

Voor rust dook Go Ahead Eagles al enkele keren gevaarlijk op voor het doel van Vitesse-doelman Markus Schubert, om vroeg in de tweede helft gelijk te maken. Matús Bero verspeelde de bal, waarna Iñigo Córdoba de 1-1 binnen schoot, het vierde doelpunt van de Spanjaard in zeven eredivisie-wedstrijden.

Iñigo Córdoba schiet raak voor de 1-1 Pro Shots

Oussama Darfalou had even daarvoor de paal geraakt namens Vitesse, maar na de gelijkmaker liet de thuisploeg niet veel meer zien. Go Ahead ook niet, trouwens. Maar de bezoekers kregen de helpende hand toegestoken door Schubert.

Cadeautje

De doelman van Vitesse gleed in de laatste minuut van de reguliere speeltijd volledig onnodig Bas Kuipers onderuit in het strafschopgebied. Het cadeautje werd door Luuk Brouwers met beide handen aangegrepen, de Go Ahead-middenvelder schoot de penalty feilloos raak in de linkerhoek (1-2).

Het bleek de knock-out voor Vitesse, dat een wanhoopsoffensiefje op niets uit zag lopen. Go Ahead Eagles nadert de Arnhemmers dankzij de zege in het Gelredome tot op drie punten.

Statistieken Vitesse-Go Ahead Eagles

STER reclame