NOS NieuwsAangepast

Coronabezetting ziekenhuizen op hoogste niveau sinds begin juni

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen nu 748 coronapatiënten. Dat zijn er 45 meer dan gisteren. De bezetting blijft daarmee flink oplopen en heeft het hoogste niveau bereikt sinds 9 juni. Van die 748 coronapatiënten liggen er 185 op de intensive care, 6 meer dan gisteren.

Die cijfers zijn het saldo van nieuwe opnames en uitstroom (door herstel of overlijden). Wordt alleen gekeken naar de instroom, dan ligt die net als de afgelopen dagen op een vrij hoog niveau. Op de verpleegafdelingen werden 88 nieuwe coronapatiënten opgenomen, op de IC's 17.

Ook het aantal geregistreerde besmettingen stijgt flink door. Tot 10.00 uur vanochtend werden bij het RIVM 6350 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 655 meer dan gisteren. Daarmee ligt het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen 48 procent hoger dan dat van de week ervoor.

Snelle maatregelen

Gisteren trokken de ziekenhuizen al aan de bel over de oplopende druk op de zorg. Bestuurders drongen in dagblad Trouw aan op snelle maatregelen om de instroom te beperken. Nu staat de evaluatie van de coronamaatregelen gepland voor 5 november.

"In Den Haag moet men het nodige doen om ervoor te zorgen dat ziekenhuizen de winter zonder overbelasting doorkomen", zei bestuursvoorzitter Wim van Harten van het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate. Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg zinspeelde op lokale lockdowns in gebieden waar veel besmettingen zijn bij een lage vaccinatiegraad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl