Een Facebookpost van Jara y Sedal met foto's van de drie honden
NOS Nieuws

Redders honden van La Palma sturen video naar nieuwssite

De Spaanse nieuwssite Jara y Sedal heeft een video gepubliceerd waarop de drie honden te zien zouden zijn die op La Palma uit door lava overstroomd gebied zijn gered. Ze zijn broodmager, maar maken een levendige, opgewekte indruk terwijl ze te eten en te drinken krijgen.

Volgens de nieuwssite zijn het jachthonden en zijn ze gered door jagers, vrienden van de eigenaar die ook jager is. Ze willen anoniem blijven, omdat het streng verboden was het door lava overstroomde gebied binnen te gaan. Als hun namen bekend worden, riskeren ze een hoge boete.

De beelden van de honden:

De 70-jarige eigenaar was op 19 september aan het jagen toen de Cumbre Vieja-vulkaan plotseling uitbarstte. De honden sloegen op de vlucht en raakten door lava ingesloten.

Omdat de lava lang heet bleef, kon niemand erbij en werden de honden door de lucht van water en voedsel voorzien. Ook werd aan een plan gewerkt om ze in netten te lokken die met een drone naar de bewoonde wereld zouden worden gevlogen.

Zover kwam het niet. Donderdag bleken de dieren plotseling verdwenen. Volgens de nieuwssite moet dat zondag al zijn gebeurd. De lava zou toen voldoende afgekoeld zijn geweest. De redders lieten een spandoek achter met de mededeling dat de honden veilig waren en dat het "A-Team" daarvoor verantwoordelijk was.

Op sociale media verspreidden de anonieme redders deze beelden - waarop de Spaanstalige intro van de Amerikaanse actieserie The A-Team te horen is:

Honden La Palma 'gered door A-team'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl