Supporters van Union Berlin worden in Rotterdam tegengehouden door de politie ANP

FC Union Berlin wil met Feyenoord en de Europese voetbalbond UEFA in gesprek over ongeregeldheden rond het groepsduel (3-1) tussen beide ploegen in de Conference League.

De wedstrijd stond al op scherp, nadat de clubleiding van Union Berlin woensdagavond werd aangevallen door Feyenoord-hooligans. De Rotterdammers maakten in een statement uitgebreid excuses. "Een totaal verwerpelijke gebeurtenis", reageerde algemeen directeur Mark Koevermans.

Ook vlak voor aanvang van de wedstrijd waren er incidenten. De politie arresteerde zo'n zestig Union-supporters die uit zouden zijn geweest op rellen. Veel fans kregen daarnaast geen toegang tot De Kuip. Zij maakten zo voor niets de trip vanuit Berlijn naar Rotterdam.

Supporters van Union Berlin in Rotterdam ANP

"In onze ogen mag het niet zo zijn dat honderden fans van ons met tickets voor rust nog niet in het stadion zaten", zegt woordvoerder Christian Arbeit van de Berlijnse club. "Ook heb ik beelden gezien van fans van ons die het slachtoffer zijn geworden van hard ingrijpen van de politie. Dit is onaanvaardbaar voor ons."

In de omgeving van De Kuip was het enige tijd onrustig. Om confrontaties te voorkomen was in het uitgaansgebied Oude Haven een gebied ingericht voor fans van Union Berlin. Toen die onder politiebegeleiding naar het Feyenoord-stadion liepen, kwam het tot een confrontatie tussen de Duitse supporters en de ME.

STER reclame