De meeste aanvragen kwamen uit Valkenburg aan de Geul L1

Het Nationaal Rampenfonds heeft nog zo'n 8 miljoen euro in kas waarmee slachtoffers van de watersnood in juli in Limburg geholpen kunnen worden. In totaal werd via Giro 777 zo'n 11 miljoen euro bijeengebracht. Daarvan is volgens bestuurssecretaris Geert Jan Hamilton van het fonds ruim 3 miljoen euro uitgekeerd.

In totaal hebben 2518 mensen met waterschade 1000 euro gekregen. De eenmalige giften zijn belastingvrij uitgekeerd en hebben geen invloed op een eventuele uitkering of verzekeringsgeld. Daarnaast honoreerde het fonds ruim tien aanvragen voor een vergoeding voor kleinschalige projecten.

"Er zitten nog de nodige aanvragen in de pijplijn", zegt Hamilton tegen 1Limburg. "We blijven de mogelijkheid onder de aandacht brengen om een beroep te doen op het fonds. We kunnen helpen bij het herstellen van de gevolgen van de watersnood."

Bij sommige mensen stond het water tot in de woonkamer:

Tot je middel in het water in woonkamer in Geulle: 'Ongelofelijk zeg'

Stichtingen, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties hebben nog tot 1 januari de tijd om een aanvraag in te dienen voor de financiering van herstelwerkzaamheden. Een speciale beoordelingscommissie van het fonds neemt die wekelijks in behandeling.

Het geld dat na beoordeling van alle aanvragen overblijft en niet kan worden besteed in Limburg, gaat naar de reserves van het Nationaal Rampenfonds.

STER reclame