ANP

De Nederlandse cricketers hebben op het WK Twenty20 ook hun tweede wedstrijd verloren. Na de nederlaag tegen Ierland was in Abu Dhabi ook Namibië te sterk. Oranje noteerde 164 runs en die score had Namibië na 19 overs verbeterd. Oranje is nu uitgeschakeld voor de eindfase (de Super 12) van het toernooi.

Nederland noteerde met 164/4 de beste score op het WK tot dan toe. Oranje-speler Max O'Dowd was tegen Ierland al goed voor 51 runs en deed er nu met 70 runs (56 ballen, 6 vieren en 1 zes) nog een schep bovenop. Colin Ackermann was goed voor 32 runs.

Ook de slagploeg van Namibië, dat op de wereldranglijst net onder Oranje staat (19 om 17), bleek in vorm. David Wiese had slechts 29 ballen nodig voor 50 runs en ging daarna vrolijk verder.

Nederland speelt vrijdag nog wel tegen Sri Lanka, de nummer tien van de wereldranglijst, het laatste groepsduel.

Nederland plaatste zich in november 2019 door het kwalificatietoernooi in de Verenigde Arabische Emiraten te winnen. Omdat alleen de beste acht landen van de wereldranglijst vooraf verzekerd zijn van het hoofdtoernooi, moet Oranje zich via deze voorronde bij de beste twee van vier ploegen zien te plaatsen.

Met miljarden televisiekijkers in met name Azië behoort het WK cricket (klassiek en T20) tot de best bekeken sportevenementen ter wereld. De Nederlandse cricketers doen voor de vierde keer mee aan het WK T20, dat toe is aan de zevende editie.

Regerend wereldkampioen zijn de West-Indies, die in 2016 Engeland de baas waren in de WK-finale in India.

Bij de eerste deelname in 2009 zorgde Oranje voor een enorme stunt door Engeland op eigen bodem (de heilige cricketgrond van Lord's in Londen) te verslaan. Vijf jaar later herhaalde Nederland die stunt bij het WK T20 in Bangladesh, het enige WK tot nu toe waar de ploeg zich via de voorronde voor het hoofdtoernooi wist te plaatsen.

STER reclame