Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft met een overwinning in de GP van Spanje zijn leiding in de WK-stand in de MXGP verstevigd.

Hoewel Herlings beroerd begon in de eerste manche, stelde hij met een overwinning in de tweede manche de eindzege veilig.

Herlings wint GP Spanje in tweede manche, concurrent Febvre op achterstand Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Herlings' grote concurrent Romain Febvre won de eerste manche, maar verloor in de tweede kostbare punten na een ongelukkige start. In totaal gaf Febvre in Spanje elf punten toe in de strijd om de wereldtitel.

De voorsprong van Herlings op zijn naaste belager is daardoor opgelopen tot twaalf punten, met nog vijf GP's te gaan.

Beroerde start

De strijd om de wereldtitel is dit jaar ongekend spannend in de MXGP. Herlings begon in het zand van Arroyomolinos met zes punten voorsprong op de Fransman Febvre en tien op titelverdediger Tim Gajser.

De Nederlander was de snelste in de kwalificatie, maar zag zijn start in de eerste manche mislukken. Hij vond zichzelf terug op de elfde plaats.

Kijk hieronder de samenvatting van de eerste manche.

Herlings houdt schade beperkt in eerste manche GP Spanje Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Febrvre en Gajser meldden zich wel direct vooraan, maar moesten in eerste instantie de talentvolle Spanjaard Jorge Prado voorlaten. Febvre loste hem na een eerste, mislukte inhaalpoging alsnog af aan kop van het veld.

De Spanjaard ging daarna in gevecht met Gajser om plaats twee. In de slotfase ging Gajser in de fout. Herlings profiteerde optimaal, greep de derde plaats en behield met één punt voorsprong de leiding in het WK.

In de tweede manche was de start van Herlings stukken beter. Nu was het Febvre die kostbare plaatsen verloor omdat hij in het gedrang terechtkwam bij de start.

Na drie minuten had Herlings al zijn belangrijke concurrenten al achter zich gelaten en halverwege de race haalde hij ook thuisrijder Prado in. Febvre eindigde na een inhaalrace als zevende.

Nog vijf GP's

Er worden nog vijf grands prix verreden in de strijd om de wereldtitel. Volgende week staat de GP van Trentino op het programma. Ook de andere vier wedstrijden worden in Italië verreden.

STER reclame