1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Sport

Herlings terug aan kop in WK na heerlijk duel met thuisrijder Febvre

Jeffrey Herlings heeft de GP van Frankrijk gewonnen. Dankzij zijn 95ste zege in de koningsklasse van de motocross neemt hij ook weer de leiding in de WK-stand over van de Sloveen Tim Gajser.

Op de harde baan van Lacapelle-Marivalle, niet ver van de middeleeuwse vestingstad Rocamadour, vocht de Brabander in beide manches een heerlijk duel uit met thuisrijder Romain Febvre.

In de eerste manche moest Herlings de zege nog aan de Fransman laten, maar in de tweede wist hij zijn concurrent nog in de slotfase te verschalken voor zijn 95ste GP-zege.

Herlings terug aan kop WK-stand na heerlijk duel met thuisrijder Febvre

Klassementsleider Gajser had een slechte dag in Frankrijk en moest genoegen nemen met een zesde en een derde plaats. Daardoor is Herlings terug op de eerste plaats in de WK-stand. De achterstand van Febvre (6 punten) en Gajser (10 punten) is echter minimaal.

"Het is fijn om weer bovenaan te staan", vertelde Herlings na afloop. "Het puntenverschil is nog wel heel klein. Maar ik sta liever een paar punten voor, dan achter."

Nog vijf races te gaan

De volgende grandprix is volgende week in de Madrileense voorstad Arroyomolinos. De laatste vijf WK-wedstrijden zijn allemaal in Italië.

NOS
De WK-stand na 12 van de 18 wedstrijden in de MXGP-klasse.

Herlings begon de eerste manche vanaf poleposition en reed in de beginfase soeverein aan kop, maar werd halverwege de race gepasseerd door Febvre. De Fransman kon daarna wegrijden, omdat Herlings niet al te veel risico's nam in de wetenschap dat Gajser het een stuk moeilijker had.

Waar Herlings als tweede over de streep kwam, moest Gajser genoegen nemen met de zesde plaats achter motocrosslegende Tony Cairoli. Glenn Coldenhoff viel kort na de start en eindigde pas als 14de.

Venijn in de staart

De tweede manche leek een kopie van de eerste. Ook nu moest de snel gestarte Herlings na een klein slippertje de leiding afstaan aan Febvre, tot grote vreugde van het Franse publiek.

NOS
Jeffrey Herlings komt als winnaar over de finish in de tweede manche van de GP van Frankrijk.

Bij die uitslag zouden Herlings en Febvre samen aan de leiding van de WK-stand zijn gekomen, maar een ronde of drie van het het einde stelde Herlings toch nog orde op zaken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl