Ireen Wüst met de Nederlandse vlag ANP

Vijfvoudig olympisch schaatskampioene Ireen Wüst staat op de kandidatenlijst voor de atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité. De 35-jarige Brabantse is door NOC*NSF voorgedragen.

Ze is een van de zeventien kandidaten voor twee zetels bij de verkiezingen die tijdens de Olympische Winterspelen volgend jaar februari in Beijing worden gehouden. Als Wüst wordt verkozen, zal ze acht jaar lang de olympische atleten vertegenwoordigen.

Hoogste niveau

"Het is een eer dat ik ben voorgedragen", laat Wüst weten. "Door mijn deelname aan vier Olympische Spelen weet ik als geen ander wat atleten nodig hebben om op het hoogste niveau te presteren. "

Die verkiezing is echter voorlopig bijzaak voor Wüst. Haar grote doel is om dit schaatsseizoen in Beijing nog een keer olympisch kampioen te worden. Wüst is met vijf gouden, vijf zilveren en één bronzen olympische medaille al de succesvolste Nederlandse olympiër aller tijden.

Bekijk hieronder de reportage die we maakten met Wüst en Kjeld Nuis tijdens hun trainingskamp met Team Reggeborgh op Mallorca:

Nuis en Wüst zetten op warm Mallorca puntjes op de i voor schaatsseizoen

STER reclame