Go Ahead met negen man en twee blunders in bizarre strijd langs Heracles

Bekijk de samenvatting Go Ahead Eagles - Heracles Almelo

In een zwaarbevochten Overijsselse derby heeft Go Ahead Eagles met negen man alsnog gewonnen van Heracles Almelo: 4-2. Makkelijk ging het allerminst, maar de derde zege van het seizoen was een feit.

Voor het eerst sinds lange tijd was de Adelaarshorst weer volledig uitverkocht en konden zo'n 10.000 toeschouwers vanaf het eerste fluitsignaal genieten van het voetbal tussen de twee Overijsselse clubs.

Cadeautje

Saai was het niet, beide ploegen namen het initiatief en na een halfuur gaf Luuk Brouwers de thuissupporters reden tot juichen. Bij een hoekschop kwam de middenvelder vrij te staan en hij kopte de bal binnen (1-0).

Vlak voor rust kreeg Heracles de gelijkmaker praktisch cadeau toen Go Ahead-doelman Warner Hahn in de fout ging. Vanaf de eigen zijlijn speelde de doelman de bal zomaar in de voeten van Rai Vloet, die de fout genadeloos afstrafte en de bal in het lege doel schoof.

Rai Vloet maakt namens Heracles gelijk tegen Go Ahead Eagles

De eerste helft was slechts een voorproefje, want na een uur spelen ging het spreekwoordelijke dak eraf in Deventer. Inigo Córdoba leek de bal voor te willen geven, raakte de paal en zag vervolgens Heraclied Mats Knoester de bal in eigen doel lopen.

Even later was het wéér Cordoba die aan de basis stond van een doelpunt, hij wipte de bal over de Almelose verdediging heen en Brouwers maakte zijn tweede treffer van de avond.

Familiebezoek

In slechts tien minuten tijd veranderde de feestvreugde van Go Ahead snel, doelman Hahn ging bij een hoekschop de fout in waar Marco Rente namens Heracles gretig gebruik van maakte: 3-2.

Go Ahead Eagles-aanvoerder Bas Kuipers had oom en astronaut André uitgenodigd voor het eredivisieduel.

Kuipers bezorgt oom André Kuipers onvergetelijke avond in 'mooiste stadion'

Het resulteerde in een tumultueuze slotfase met nog meer onheil voor de thuisploeg. Scheidsrechter Richard Martens werd twintig minuten voor tijd naar de monitor geroepen om een overtreding van Giannis Botos op Noah Fadiga te bekijken.

Botos tackelde Fadiga op de achillespees en Martens kon niet anders dan Botos naar de kleedkamer sturen. Lang hoefde de Eagles-aanvaller daar niet alleen te zitten, want een kwartier later was het weer raak.

Rood op rood

Invaller Isac Lidberg stond nog geen vijf minuten op het veld en ook hij kreeg na ingrijpen van de VAR - die de elleboogstoot in het gezicht van Rente niet was ontgaan - een enkele reis naar de kleedkamer.

Heracles kon met elf tegen negen en nog genoeg speeltijd op zoek naar de gelijkmaker, maar Go Ahead maakt er wonder boven wonder nog 4-2 van dankzij een treffer van Mats Deijl.

Van Wonderen over knotsgek duel: 'Gelukkig kost het ons nu niks'