Een auto reed tegen de vangrail op de N331
NOS NieuwsAangepast

Drukste spits sinds uitbreken coronapandemie: 759 kilometer file en ongelukken

Op de Nederlandse wegen was het vanochtend de drukste spits sinds het uitbreken van de coronapandemie. Op het hoogtepunt, om 08.25 uur, stond er 759 kilometer file.

Volgens de ANWB is de drukte veroorzaakt doordat steeds meer mensen weer met de auto naar hun werk gaan en doordat het in het zuiden van het land regende.

Ook waren er op meerdere plekken ongelukken die files veroorzaakten. Op de A1 bij Holten reed een vrachtwagen op een bestelbus die met pech op de snelweg stilstond en op de N331 tussen Zwartsluis en Hasselt botsten een busje en twee auto's op elkaar waarna de weg werd afgesloten.

Verder kantelde op de A2 bij knooppunt Deil een vrachtwagen met puin. Het opruimen van de ravage gaat nog zeker tot in de middag duren, zegt Rijkswaterstaat.

Vorige week was voor het eerst duidelijk dat het weer veel drukker is op de weg: op dinsdagochtend stond er 554 kilometer file en op vrijdagavond 650 kilometer. Dat was in anderhalf jaar niet meer voorgekomen.

De ANWB gaat ervan uit dat het de komende maanden nog drukker gaat worden, omdat het weer slechter wordt en het dan vroeger donker is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl