NOS Wielrennen

Oranje-succes in Groot-Brittannië houdt aan: weer wint Wiebes massasprint

Lorena Wiebes heeft na de vierde etappe ook de vijfde etappe in de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. De Nederlandse was in de rit over 95,4 kilometer van Colchester naar Clacton de snelste in de massasprint.

Elisa Balsamo en Marjolein van 't Geloof legden beslag op respectievelijk de tweede en derde plaats. Demi Vollering, die woensdag de tijdrit won, behield de leiding in het algemeen klassement. Eerder won ook Amy Pieters een etappe.

De laatste negentien ritten in lijn in deze koers was het geen van de rensters gelukt om solo over de finish te komen. Hayley Simmonds dacht daar verandering in aan te brengen.

De Britse ging er na 7 kilometer vandoor en had met nog 40 kilometer te gaan 4.30 minuten voorsprong op het peloton. Simmonds, die op 2.55 van leidster Vollering stond, mocht zelfs hopen op de leiderstrui, maar toen het peloton echt gas gaf, ging het hard. De Britse werd op 18 kilometer van de meet teruggepakt.