Antony viert zijn eerste doelpunt voor het Braziliaanse elftal
NOS Voetbal

Antony scoort bij Braziliaans debuut, voor het eerst sinds 2019 geen Argentijnse goal

Brazilië en Argentinië zijn nog altijd op de goede weg om zich te kwalificeren voor het WK voetbal in Qatar, maar eenvoudig ging het dit keer niet voor beide landen. In Caracas won Brazilië, dat eerste staat in de poule, met 3-1 van Venezuela en Argentinië kwam niet verder dan een gelijkspel (0-0) tegen Paraguay.

Door een rake kopbal van Eric Ramírez (Dynamo Kiev) kwam Brazilië al snel op achterstand tegen Venezuela. Zonder de geschorste Neymar en de geblesseerde Casemiro was het nog een flinke opgave om op gelijke hoogte te komen.

Goede invalbeurt

Uiteindelijk kopte Marquinhos in de zeventigste minuut de gelijkmaker binnen. Flamengo-spits Gabriel Barbosa schoot Brazilië vlak voor tijd vanaf de stip op voorsprong (2-1).

Het laatste kwartier van de wedstrijd mocht Antony zijn debuut maken voor het Braziliaanse elftal. De aanvaller van Ajax maakte een goede indruk en zette in de blessuretijd zelfs nog de 3-1 op het scorebord door een voorzet van Raphinha binnen te lopen.

Door de overwinning blijft Brazilië foutloos in de WK-kwalificatiereeks met 27 punten uit 9 wedstrijden. Argentinië volgt op de tweede plaats met 19 punten uit 9 wedstrijden.

Geen doelpunt voor Argentinië

Ook bij Argentinië mocht een Ajacied invallen, maar Nicolás Tagliafico wist zijn land niet aan een overwinning te helpen. Op bezoek bij Paraguay kwam Argentinië voor het eerst sinds 2019 niet tot scoren en de wedstrijd eindigde in 0-0.

Zonder de geblesseerde Lautaro Martínez (Internazionale), maar met Lionel Messi had Argentinië moeite met het stevige spel van Paraguay. Sevilla-aanvaller Alejandro Gómez was vlak voor tijd nog dicht bij het enige doelpunt van de wedstrijd, maar doelman Antony Silva redde knap op de poging van de Argentijn.

Ondanks het puntenverlies hoeft Argentinië zich geen grote zorgen te maken halverwege de WK-kwalificatiereeks. De nummers één tot en met vier plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Qatar, de nummer vijf speelt een intercontinentale play-off.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl