Max Verstappen en Honda-directeur Masashi Yamamoto
NOS Sport

Red Bull eert Honda in Turkije met witte Formule 1-bolides

De bolides van Max Verstappen en Sergio Perez zien er komend weekeinde heel anders uit. De Red Bulls zullen namelijk bij de Grote Prijs van Turkije een wit voorkomen hebben. Ook de auto's van Pierre Gasly en Yuki Tsunoda (AlphaTauri) krijgen een aanpassing.

Normaal gesproken stond dit weekeinde de Grote Prijs van Japan op het programma, maar deze werd voor het tweede achtereenvolgende jaar afgelast vanwege de coronapandemie.

  • Red Bull Content Pool
    Een voorproefje van hoe de auto van Max Verstappen eruit zal zien
  • Red Bull Content Pool
    Een voorproefje van hoe de auto van Max Verstappen eruit zal zien

Op Suzuka zou Honda, de motorleverancier van beide renstallen, de laatste grand prix op Japanse bodem beleven. De Japanse fabrikant stopt na dit seizoen namelijk als leverancier in de Formule 1.

Het witte uiterlijk van de auto's van Verstappen en Perez is een eerbetoon aan de Honda RA 272. De auto waarin de Amerikaan Richie Ginther in 1965 in Mexico de eerste Formule 1-overwinning behaalde voor Honda.

De auto's van Gasly en Tsunoda rijden met een achtervleugel met daarop de tekst "Arigato", het Japanse woord voor bedankt.

In 2019 mocht Max Verstappen een paar rondjes rijden in de RA 272. Bekijk in de video hieronder hoe dat ging.

2019: Verstappen test oude Honda-bolide in Japan

Sinds Honda in 2018 de leverancier werd van Red Bull pakte de renstal dertien zeges, AlphaTauri wist één race te winnen. In totaal behaalden beide teams 35 podiumplaatsen en elf polepositions.

WK-strijd gaat verder

Donderdag worden de auto's van Red Bull en AlphaTauri in hun geheel onthuld in Istanbul, waar dit weekeinde de Grote Prijs van Turkije op het programma staat. Op vrijdag worden de eerste twee vrije trainingen verreden, waarna op zaterdag de derde vrije training en de kwalificatie plaats zullen vinden.

Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn in een zinderende strijd om de wereldtitel verwikkeld, waarbij de Brit van Mercedes na vijftien van de 22 races maar twee punten voorsprong heeft op de Nederlander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl