NOS Nieuws

Facebookdiensten sinds middernacht weer bereikbaar na wereldwijde storing

Facebook, Instagram en WhatsApp zijn sinds middernacht weer bereikbaar na een urenlange wereldwijde storing. Moederbedrijf Facebook laat weten dat er waarschijnlijk sprake is geweest van een technische fout.

In een verklaring zegt het Amerikaanse bedrijf dat er waarschijnlijk bij configuratiewijzigingen in het netwerk fouten zijn ontstaan. Daarnaast biedt het excuses aan voor de ontstane hinder door de uitval. De storing heeft vermoedelijk geen gevolgen gehad voor de data van gebruikers.

Deze gebruikers hadden helemaal niet zoveel moeite met de storing:

Geen WhatsApp en Instagram: 'We zijn maar naar het terras gegaan, ook best gezellig'

WhatsApp liet rond 1.00 uur 's nachts weten dat de dienst "langzaam en voorzichtig" weer online kwam. Facebook bood kort daarvoor in een tweet excuses aan voor de urenlange storing: "We zijn druk bezig geweest om de toegang tot onze diensten te herstellen. Langzaam komt alles weer online", aldus het bedrijf. "Sorry voor het wachten!", schreef Instagram.

De apps Facebook, Instagram en WhatsApp kregen gisteravond tussen 17.30 en 17.45 uur te maken met een wereldwijde storing. Rond middernacht was het weer mogelijk om bij Facebook en Instagram in te loggen en berichten te plaatsen. Berichten versturen via WhatsApp kon ongeveer een uur later ook weer.

Storingen bij de diensten van Facebook komen vaker voor, maar het gebeurt zelden dat die zo lang aanhouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl