Bekijk de samenvatting van PSV - Sparta Rotterdam Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

PSV is de grote winnaar van speelronde acht in de eredivisie. Na de nederlagen van bijna de voltallige concurrentie bovenin moesten de Eindhovenaren wel tot het uiterste gaan om Sparta Rotterdam op de knieën te krijgen (2-1).

Ibrahim Sangaré brak acht minuten voor tijd door de Spartaanse muur met een strak schot in de bovenhoek, waarna Ryan Thomas op aangeven van Cody Gakpo de klus klaarde. Lennart Thy scoorde daarna nog tegen.

PSV wist op voorhand al dat het Feyenoord en Willem II weer kon passeren. En drie punten in kon lopen op koploper Ajax, met een beetje geluk ook een paar doelpunten zelfs.

Gevecht tegen de klok

Dat laatste bleek er al snel niet in te zitten tegen de zeer compact spelende Spartanen, naarmate de tijd ging dringen werd het simpelweg al een helse klus om het duel met de nummer veertien van de ranglijst überhaupt te winnen. Zeker met de Europese wedstrijd tegen Sturm Graz nog in de benen.

Trainer Roger Schmidt stuurde namelijk dezelfde elf spelers het veld in als afgelopen donderdag, waarvan Sangaré nog het energiekste voor de dag kwam.

Ibrahim Sangaré probeert zich door een woud van Spartanen te wurmen ANP

Het werd ook wel een wedstrijd voor een breker zoals hij, met veel aanvallen door het midden die in de drukte strandden. Sangaré dwong keeper Maduka Okoye voor rust tot zijn meest noemenswaardige ingrepen door zijn doel eerst met een hard schot en kort daarna met een kopbal te bestoken.

Ondanks het enorme veldoverwicht van de Eindhovenaren was het weinig opwindend wat de thuisclub liet zien, op een plotselinge pegel van de verder onzichtbare Ritsu Doan na.

Okoye grote uitblinker

Toen PSV de druk wat opvoerde, vertoonde de Spartaanse verdediging de eerste barsten. Eerst maakte Bart Vriends de ontsnapte Eran Zahavi onschadelijk na een slippertje van Michael Heylen, Dirk Abels haalde bij een corner een inzet van Olivier Boscagli van de lijn na mistasten van Okoye.

Bekijk hier de reacties van Cody Gakpo en Henk Fraser:

Het was het enige foutje van de keeper, die daarna weer een fenomenale reflex in huis had op een kopbal van Zahavi van dichtbij. De Israëliër werd er moedeloos van, want even daarvoor had hij al keihard tegen de paal geschoten in een poging die verlossende treffer op het bord te krijgen.

De nieuwe spits Carlos Vinícius was als invaller ook in zijn zevende optreden voor PSV onzichtbaar, maar daartegenover ontwikkelt Sangaré zich van balafpakker tot steeds completere speler. Want weer een krachtig schot van de middenvelder was alles en iedereen van Sparta te machtig, waarna de ban gebroken was.

PSV staat nu tweede, een punt achter Ajax.

Statistieken PSV-Sparta Rotterdam:

STER reclame