NOS Voetbal

Irritaties Blind om reserverol en verlies: 'Wijzelf zijn onze grootste tegenstander'

Blind na nederlaag tegen Utrecht: 'We hebben van onszelf verloren vandaag'

Daley Blind neemt alle analyses van het spel van Ajax met een korreltje zout. Geïrriteerd verschijnt de verdediger na afloop van het duel met FC Utrecht (0-1) voor de camera, nadat hij als invaller de eerste nederlaag van de Amsterdammers dit seizoen niet meer had kunnen voorkomen.

"Na PSV konden we er niks meer van", verwijst Blind naar de kritieken na de verloren strijd om de Johan Cruijff-schaal. "Daarna waren we opeens weer de favoriet en zijn we de opeens weer de beste. Er zit niks tussenin. Het is het een of het ander."

"We staan volgens mij sinds vorige week ook al in de Champions League-finale", doelt hij op de lofzang die Pierre van Hooijdonk over het Amsterdamse voetbal deed in Studio Voetbal. "Wat ik zeg: we nemen het allemaal niet zo serieus."

Ik ben gewoon fit. Ik vind dat ik moet spelen.

Daley Blind over zijn reserverol bij Ajax

Desondanks staat Ajax nog steeds bovenaan in de eredivisie, een competitie waarin Blind zijn team zorgeloos de ene na de andere ploeg zag vermorzelen. Tot vandaag.

Nederlaag volgens Blind onnodig

"Wijzelf zijn onze grootste tegenstander. Wij hebben genoeg kansen gecreëerd", meent de Oranje-international na de in zijn ogen onnodige thuisnederlaag. "Je moet het zelf gewoon eerder beslissen. Ik denk dat je pas de laatste fase van de eerste helft het tempo opvoert."

Bekijk hier de reacties van Ajax-trainer Erik ten Hag en aanvoerder Dusan Tadic:

Blind zat toen nog op de bank. Hij kwam na een klein kwartier in de tweede helft pas binnen de lijnen. Trainer Erik ten Hag leek wat spelers te sparen, na het overvolle programma van de laatste weken. Totaal niet nodig, vond Blind.

"Ik ben gewoon fit. Ik vind dat ik moet spelen", is hij duidelijk over zijn reserverol.

Ajax niet alert genoeg

Ten Hag vindt dat Ajax een wedstrijd als tegen Utrecht ook met andere spelers tot een goed einde moet kunnen brengen. "Feit is gewoon dat we vanaf de eerste minuut niet de intensiteit brengen die wij moeten brengen. Vanaf de eerste minuut moet je aanstaan en dat stonden we niet."

Zijn voetbalvriend René Hake ging er daardoor met de zege vandoor, wat leidde tot enorme vreugde in het Utrechtse kamp.

Bekijk hieronder de reacties van de Utrechters Django Warmerdam, Maarten Paes en trainer René Hake:

"We gaan met een lekker gevoel die break in", glundert matchwinner Django Warmerdam, ooit te licht bevonden voor Ajax.

Amsterdamse jaren

Het waren voor hem vooral ook veel mooie jaren in Amsterdam, maar dat hoofdstuk heeft hij voor zichzelf al lang en breed afgesloten. "Daar ben ik vrij nuchter in. Het is natuurlijk al een tijdje geleden. Juichen was wel toegestaan, denk ik."

Warmerdam had al zo'n voorgevoel dat Utrecht een goed resultaat kon gaan neerzetten. Ook al verkeerde Ajax in bloedvorm en werden tegenstanders de laatste weken op grote nederlagen getrakteerd. "Dat gaat ons niet overkomen, zo kwamen we hier wel heen."

Daley Blind baalt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl