Colbrelli wint Parijs-Roubaix en barst in tranen uit, Van der Poel derde Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Mathieu van der Poel heeft net naast de zege gegrepen in Parijs-Roubaix. Bij zijn debuut in de kasseienklassieker maakte hij grote indruk, trok op ongeveer 70 kilometer van de finish ten aanval en haalde met nog ruim 15 kilometer te gaan koploper Gianni Moscon in.

Hij had echter Sonny Colbrelli en Florian Vermeersch nog bij zich en het lukte hem niet om zijn medekoplopers uit het wiel te rijden. Met de eindstreep in zicht hadden Colbrelli en Vermeersch nog net wat meer over dan Van der Poel, die uiteindelijk als derde over de finish kwam.

Valpartijen

De 118de editie van de kasseienklassieker was er vooral een van regen, modder en valpartijen. Heel veel valpartijen. Enkele meters na de officiële start was het al raak en gingen Mitchell Docker en Jonas Van Genechten onderuit.

Velen volgden. Onder hen Stefan Küng, die minstens drie keer weggleed op de gladde wegen, en Peter Sagan. Van der Poel bleef wel op de fiets zitten, maar kreeg meerdere keren te maken met pech.

Vroeg in de koers vormde zich een grote kopgroep van ongeveer dertig renners. De kasseistroken en de nodige valpartijen zorgden ervoor dat de groep wat uitdunde en Nils Eekhoff en Florian Vermeersch even samen op kop reden.

De Nederlander en de Belg werden weer ingelopen en zakten vervolgens weg uit de voorste groep.

Van der Poel laat Van Aert achter zich

Niet veel later ging er een andere Nederlander in de aanval. Van der Poel vond het niet hard genoeg gaan en demarreerde uit de favorietengroep. Daarmee liet hij onder anderen Wout van Aert achter zich.

Mathieu van der Poel AFP

Hij kwam in een achtervolgende groep terecht, maar kreeg geen hulp van anderen, waardoor het gat met koploper Moscon niet meer kleiner werd. De 27-jarige Italiaan liep zelfs weer uit op Van der Poel.

Lekke band en valpartij koploper

Moscon was bezig aan een indrukwekkende solo, maar na een lekke band en fietswissel stortte hij in. Nadat hij ook nog eens was onderuitgegaan op een van de glibberige kasseistroken, kon de groep-Van der Poel Moscon alsnog inhalen. De Nederlander was in het gezelschap van Colbrelli en vroege vluchter Vermeersch.

Pech voor koploper Moscon in Parijs-Roubaix: hij rijdt lek gaat daarna onderuit Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het kwam aan op een sprint tussen de drie debutanten in Parijs-Roubaix. Vermeersch ging aan, Colbrelli kwam er nog overheen en Van der Poel eindigde als derde in het Vélodrome van Roubaix.

Na de winst lag Colbrelli languit in het gras schreeuwend van geluk. Iets verderop lag Van der Poel ook in het gras, balend met zijn gezicht naar beneden.

Uitslag Parijs-Roubaix

STER reclame