In samenwerking met
Rijnmond

Balkon ingestort van woning in Vlaardingen, twee mannen zwaargewond

In Vlaardingen zijn twee mannen zwaargewond geraakt doordat een balkon waarop ze stonden naar beneden stortte. De slachtoffers zijn vader en zoon. Ze liepen door de val meerdere botbreuken op.

Volgens de veiligheidsregio was de woning net verkocht en waren de oude eigenaren bezig met verhuizen. "Om het verhuizen wat makkelijker te maken hadden de bewoners gisteren een van de hekken van het balkon weggehaald", zegt een woordvoerder tegen regiozender Rijnmond. "Toen de slachtoffers vanmiddag op het balkon een hekje wilden terugplaatsen, stortte het balkon naar beneden."

Volgens de veiligheidsregio gebeurde het ongeluk rond 13.30 uur bij een woning aan de Binnensingel. "Het is een woning uit de jaren 20 of 30", zegt de woordvoerder. "Het was een relatief klein balkon dat op ongeveer 2,5 meter hoogte hing." De slachtoffers zijn met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Inspecteurs van de gemeente hebben de balkonconstructie van naastgelegen woningen gecontroleerd of die veilig zijn. "Die lijken niet onveilig te zijn", zegt de veiligheidsregio. De huiseigenaren krijgen het advies om hun balkons nader te laten onderzoeken. "Het zijn allemaal eigendomspanden, het is dus aan hen om actie te ondernemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl