De zussen Fabiënne en Valerie
NOS Nieuws

Enschedese zussen krijgen huurtoeslag en mogen in huis blijven

De zussen Valerie en Fabiënne Valk uit Enschede mogen toch in het huurhuis van hun overleden moeder blijven wonen. De woningcorporatie wilde aanvankelijk dat ze zouden vertrekken, omdat de 18- en 19-jarige zussen niet voor huurtoeslag in aanmerking zouden komen en ze te weinig zouden verdienen om zonder toeslag de huur te betalen.

In december overleed hun moeder, waarna woningcorporatie Ons Huis per 1 september de huur van de woning opzegde. Behalve het inkomen van de zussen speelde ook dat het huurcontract niet automatisch van de hoofdhuurder op de meerderjarige kinderen kon worden overgezet.

Storm van kritiek op Ons Huis

De woningcorporatie wilde dat de meisjes naar een ander en goedkoper huis zouden verhuizen. Omdat de zussen graag in het huis wilden blijven wonen zochten ze de publiciteit. Dat leidde tot een storm van kritiek op het handelen van de woningcorporatie.

Daarop zijn de zussen opnieuw in gesprek gegaan met de woningcorporatie. "Door actief meedenken van de Belastingdienst krijgen ze nu toch huurtoeslag en kunnen ze in het huis blijven wonen", zegt de corporatie.

De zussen laten aan de krant Tubantia weten dat ze blij en opgelucht zijn.

Eerder maakte NOS op 3 deze video over meerderjarige kinderen die het huurhuis uit moeten na het overlijden van hun ouder:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl