Vierde keer op rij Laver Cup voor Europese tennissers Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De tennissers van Europa hebben ten koste van het team van de rest van de wereld ook de vierde editie van de Laver Cup gewonnen.

Het dubbelduo Alexander Zverev en Andrej Roeblev klopte zondag in Boston Reilly Opelka en Denis Shapovalov met 6-3, 6-7 (4), 10-3, waardoor de Europeanen op een onoverbrugbare 14-1 voorsprong kwamen.

Europa leidde na twee dagen comfortabel met 11-1 en diende op zondag slechts een van de vier partijen te winnen. Die zege kwam er dus direct.

'Format Laver Cup kan stoppen Federer, Nadal en Djokovic opvangen' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Alleen in de editie van 2019 was het tot de laatste partij spannend. Zverev versloeg daarin toen Milos Raonic en Europa won met 13-11.

Operatie Federer

Roger Federer zette de Laver Cup een paar jaar geleden op met Björn Borg als captain van Europa en John McEnroe als captain van de rest van de wereld. Federer kon dit jaar voor het eerst zelf niet meedoen.

De 40-jarige Zwitser is onlangs voor de derde keer onder het mes gegaan voor zijn knieproblemen. Hij meldde zich wel in Boston, maar dan op krukken. "Het zal nog enkele maanden duren voordat ik terugkeer op de tennisbaan", zei hij.

Roger Federer in Boston op krukken Pro Shots

STER reclame