Matteo Berrettini bejubelt een punt ANP

Het Europese tennisteam is de strijd om de Laver Cup prima begonnen. Na de eerste speeldag leidt de ploeg van captain Björn Borg met 3-1 tegen tennissers uit de rest van de wereld, gecoacht door John McEnroe.

De Noor Casper Ruud opende in Boston met een zege op de Amerikaan Reilly Opelka: 6-3 7-6 (4). Vervolgens rekende de Italiaan Matteo Berrettini in drie sets af met de Canadees Félix Auger-Aliassime: 6-7 (3) 7-5 en 10-8. Die partij duurde 3 uur en was daarmee de langste in de geschiedenis van het toernooi.

De Rus Andrej Roeblev won daarna in drie sets (4-6, 6-3, 11-9) van de Argentijn Diego Schwartzman en zette daarmee een 3-0 tussenstand op het bord.

Het punt voor het team uit de rest van de wereld kwam uit het dubbelspel. Het Amerikaans/Canadese koppel John Isner/Denis Shapovalov was net wat sterker dan het Duits/Italiaanse duo Alexander Zverev/Berrettini: 4-6, 7-6 (2) en 10-1.

De Laver Cup, vernoemd naar de voormalige Australische tenniskampioen Rod Laver, telt nog twee dagen van vier partijen. Het betreft de vierde editie van de tweestrijd tussen Europa en de rest van de wereld.

De Europese tennissers wisten de eerste drie edities op hun naam te schrijven.

STER reclame