Luuk de Jong viert zijn treffer tegen Levante Reuters

De druk op Barcelona-trainer Ronald Koeman is weer een klein beetje minder geworden door een 3-0 competitiezege op Levante.

Dankzij de zege klimt Barcelona naar de vijfde plaats in La Liga, op vijf punten achterstand van koploper Real Madrid. Barça heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Zonder Koeman op de bank en Frenkie de Jong in het veld - de twee zitten een schorsing uit naar aanleiding van hun rode kaarten in het duel met Cádiz (0-0) - was het al snel raak voor de thuisploeg.

NOS

Na een fraaie actie werd Memphis Depay in het strafschopgebied gevloerd door de Serviër Nemanja Radoja, waarna de bal op de stip ging. Depay ging zelf achter de bal staan en schoot onberispelijk zijn vierde goal van het seizoen binnen.

Onder toeziend oog van assistent-trainer Alfred Schreuder, die Koeman verving, stond het binnen een kwartier al 2-0 en ook de tweede goal was van Nederlandse makelij. Sergiño Dest bediende de vrijstaande Luuk de Jong, die zijn eerste treffer in het Barcelona-shirt liet aantekenen.

Droomrentree Fati

De kansen stapelden zich daarna op en Barcelona had verder weinig te duchten van de tegenstander. Ondanks de vele mogelijkheden viel het derde doelpunt voor Barça pas in de extra tijd. Ansu Fati, die na heel lang blessureleed, vlak voor tijd zijn rentree maakte, schoot van buiten de zestien hard raak.

Het achttienjarige talent raakte op 7 november vorig jaar in de wedstrijd tegen Betis geblesseerd aan zijn knie en moest tien maanden herstellen.

STER reclame