Vrijdag waakten vrienden en familie in het park in Londen waar haar lichaam werd gevonden
NOS Nieuws

Verdachte aangehouden voor moord op Londense lerares

De Britse politie heeft vannacht een verdachte opgepakt voor de moord op de Londense basisschoolleraar Sabina Nessa (28). Ze verdween vorige week vrijdag in Zuid-Londen toen ze van haar huis naar een pub liep, waar ze een afspraak had. Haar lichaam werd de volgende dag gevonden in een park.

De verdachte is een 38-jarige man uit East Sussex, zegt de politie. East Sussex is een graafschap in het zuidoosten van Engeland. Er waren al eerder twee verdachten opgepakt. Die zijn in afwachting van het onderzoek vrijgelaten.

De Londense politie verspreidde vrijdag deze beelden. In verband met het onderzoek werd gevraagd wie deze man kent:

De moord op Nessa maakte veel verontwaardiging los. Kate Middleton, de hertogin van Cambridge, betuigde op Twitter haar medeleven aan de vrienden en familie. "Ik ben bedroefd omdat er weer een onschuldige jonge vrouw op straat is omgekomen", twitterde de vrouw van prins William. In Londen en ook andere Britse steden werden wakes gehouden.

De zus van Nessa barstte bij de wake in Londen in tranen uit:

Zus van vermoorde Sabina Nessa: 'Onze wereld ligt aan diggelen'

Door de moord op Nessa laaide het debat over de veiligheid van vrouwen op straat weer op. Ruim een half jaar geleden werd in Londen ook een vrouw vermoord tijdens een wandeling op straat, de 33-jarige Sarah Everard. Haar lichaam werd een week later teruggevonden in een bos in de buurt van de hoofdstad. Een politieagent is aangeklaagd voor de moord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl