Schmidt: 'Het was bijna onmogelijk om te verliezen, maar toch deden we het'

Voor de tweede keer binnen een week verliest PSV dure punten in de eredivisie. Na de nederlaag bij Willem II staat trainer Roger Schmidt opvallend kalm achter de microfoon, waar hem gevraagd wordt naar een verklaring die hij niet kan geven.

"Ik ben niet boos, want de spelers hebben hun best gedaan", zegt Schmidt. "Het was bijna onmogelijk om te verliezen, maar toch deden we het."

PSV was sterker dan de Tilburgers, maar stapte desondanks met een nederlaag van het veld. De Eindhovenaren verloren bovendien uiterst schlemielig, mede door een eigen doelpunt van Eran Zahavi en een enorme blunder van keeper Joël Drommel.

"Misschien zouden jij en ik die bal wel tegenhouden", zegt Schmidt over dat laatste moment. Maar fouten, ook al zijn ze op dit moment wel erg duur, horen volgens hem ook bij de ontwikkeling van zijn elftal. "Joël keept een sterk seizoen, wat hem ook een plek in de selectie van het Nederlands elftal heeft opgeleverd."

Ook Zahavi blijft kalm

Die andere pechvogel, Eran Zahavi, vindt een mindere week ook geen aanleiding om in paniek te raken. Een week waarin PSV op bezoek bij Go Ahead Eagles ternauwernood ontsnapte aan een derde uitglijder.

"Twee à drie weken geleden zag iedereen ons nog als een van de beste ploegen in Europa", memoreert Zahavi. "En dit is niet het resultaat dat we verdienden. We hadden de punten in onze handen, maar gooiden ze weg."

Bekijk hieronder de reacties van Joël Drommel en Eran Zahavi:

Ajax raakt uit beeld, zo vroeg in het seizoen al. En ook Feyenoord en Willem II staan er beter voor na de zeperd in Tilburg. Zahavi: "We gaan hier niet een iemand de schuld van geven."

PSV voorin niet efficiënt

Het probleem is volgens Schmidt dat de productie even stokt, met daarbij de aantekening dat de snelle Noni Madueke vanwege een lichte blessure ontbreekt. "We hebben genoeg grote kansen gehad om het duel vroeg te beslissen."

Dat maakte de fout van Drommel extra duur. "Ik had daarvoor helemaal niks te doen, de eerste helft ook niet."

"Ik voel me zeker schuldig", vervolgt de keeper, wiens positie volgens Schmidt nu niet ineens ter discussie staat. "Mooi hoe de jongens me hielpen. Hier moet je heel sterk in zijn. Ik hoop dat ik het snel weer goed kan maken."

STER reclame