Bekijk de samenvatting van Willem II - PSV Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

PSV heeft een pijnlijke week achter de rug in de eredivisie. Na de afstraffing door Feyenoord verloren de Eindhovenaren nu door een blunderende Joël Drommel op bezoek bij Willem II (2-1), dat zich met een tweede plaats de revelatie van dit seizoen mag noemen.

Ruim anderhalf jaar hebben de fans erop moeten wachten, op een eredivisietopper in een vol stadion. Dat gaf toch weer een extra dimensie aan het duel. Extra spanning misschien wel, die leidde tot twee curieuze tegengoals voor de Eindhovenaren.

De eerste was ook een gevalletje botte pech, toen Eran Zahavi een vrije trap wilde wegkoppen. Dat leek ook te lukken, maar door het effect sloeg de bal toch via de binnenkant van de paal tegen de touwen.

Schot Nunnely door handen Drommel

De winnende treffer een kwartier voor tijd kwam wel volledig op het conto van een PSV'er. Keeper Drommel liet een onschuldig schot van Ché Nunnely zomaar door zijn handschoenen glippen, een mentale dreun die de Eindhovenaren niet meer te boven kwamen.

Keeper Joël Drommel ziet een kopbal van ploeggenoot Eran Zahavi (buiten beeld) in zijn doel belanden ANP

Aan de overkant werd het wel de dag van Timon Wellenreuther, die behoorlijk aan het werk werd gezet door PSV. Want het elftal van Roger Schmidt was over de hele wedstrijd gezien misschien wel de sterkere, al biedt dat dus geen enkele garantie op een goed resultaat.

PSV scoort moeilijk de laatste weken, met nu alleen Zahavi trefzeker. Kort na zijn eigen doelpunt kopte de Israëliër de gelijkmaker binnen, waarna een fase aanbrak waarin de Eindhovenaren de regie leken over te nemen.

Van Ginkel nu net niet

De beste kans was na een uur voor aanvoerder Marco van Ginkel, die PSV in de midweek nog een blamage bespaard had met een late kopgoal bij Go Ahead Eagles. Nu hield Wellenreuther de middenvelder met een knappe redding van succes.

Bekijk hieronder de reactie van Timon Wellenreuther:

Willem II-uitblinker Wellenreuther: 'Heb medelijden met Drommel'

Schmidt liet zijn elftal lang staan, met Mario Götze en Ibrahim Sangaré teruggekeerd van blessures. Pas in de laatste twintig minuten gooide hij de boel om, wat zeker noodzakelijk werd na de knullige tegentreffer.

Met name voorin leek de scherpte weg. Cody Gakpo kon zijn stempel niet drukken en met de week groeit nu ook de vraag wat Carlos Vinícius aan dit elftal toe te voegen heeft. En ook Bruma en Maxi Romero hadden lang niet de explosiviteit waarmee de geblesseerde Noni Madueke aan het begin van deze campagne nog diepe indruk maakte.

Ibrahim Sangaré keert na voer weken weer terug in de PSV-basis ANP

Zo ziet PSV de achterstand op Ajax en Feyenoord oplopen tot respectievelijk vier en drie verliespunten.

En ook de Tilburgers zijn de Eindhovenaren door de zege gepasseerd op de ranglijst. Want met opgestroopte mouwen, gesteund door het hossende publiek en leunend op uitblinker Wellenreuther, hield Willem II in de slotfase betrekkelijk makkelijk stand.

Fred Grim gaat even van dit moment genieten:

Grim tweede met Willem II na zege op PSV: 'De rek is er zeker niet uit'
Statistieken Willem II-PSV:

STER reclame