FC Groningen-trainer Danny Buijs vraagt het publiek om rustig te blijven ANP

FC Groningen heeft vijf toeschouwers een stadionverbod van vijf jaar gegeven vanwege het betreden van het veld tijdens de competitiewedstrijd tegen Vitesse. Ze moeten ook een boete van 450 euro betalen. Als de club nog een boete krijgt van de KNVB, gaat het die kosten ook verhalen op de daders.

Vitesse won het duel woensdag met 1-0, nadat scheidsrechter Allard Lindhout het duel tijdelijk had gestaakt vanwege ongeregeldheden in het stadion. Groningen kreeg al voor rust twee rode kaarten en kwam ook op achterstand.

Bekijk hieronder de reacties en samenvatting van het eredivisieduel tussen FC Groningen en Vitesse.

Daarnaast is FC Groningen bezig te achterhalen welke toeschouwer vlak voor het begin van de tweede helft een beker bier tegen het hoofd van Vitesse-doelman Markus Schubert gooide. Hij kan naast een boete van 450 euro ook een stadionverbod van zes jaar krijgen.

"Dit valt niet goed te praten", vertelt Wouter Gudde, algemeen directeur van FC Groningen. "We balen hier enorm van. Het was voor ons een waardeloze avond, omdat een deel van de mensen onacceptabel gedrag heeft vertoond. Wij willen hiervoor onze oprechte excuses aanbieden aan Vitesse en aan al onze supporters die overlast hebben ervaren."

Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, baalt van alle ongeregeldheden op de Nederlandse voetbalvelden. Bekijk hieronder de reportage.

Bluyssen (KNVB) over ongeregeldheden: 'Hier moeten we mee stoppen' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In diezelfde wedstrijd kreeg FC Groningen-verdediger Mike te Wierik een rode kaart, nadat hij met zijn voet op het onderbeen van Loïs Openda was beland. Na tussenkomst van de videoscheidsrechter werd hij van het veld gestuurd. De tuchtcommissie van de KNVB heeft Te Wierik nu vrijgesproken van schorsing.

De verdediger ontving een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden schorsing, plus één voorwaardelijk, maar dat werd door Groningen niet geaccepteerd. Na behandeling van de zaak achtte de tuchtcommissie niet bewezen dat Te Wierik zich schuldig heeft gemaakt aan ernstig gemeen spel.

Door de vrijspraak had hij zaterdag mee mogen doen tegen Ajax in Amsterdam, maar de verdediger is geblesseerd aan een hiel en kan daardoor niet spelen.

In de video hieronder reageert Te Wierik op zijn vrijspraak en legt hij uit waarom hij dit weekend toch niet in actie komt.

Te Wierik na vrijspraak: 'Enorm opgelucht, voelt als gerechtigheid' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame