Tussen vliegende voorwerpen in wint Vitesse ontsierd duel van Groningen

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - Vitesse

Vitesse heeft met 1-0 gewonnen bij FC Groningen, maar de zege van de Arnhemmers zal niet hetgeen zijn waarover nagepraat wordt. De wedstrijd in de Euroborg werd namelijk ontsierd door toeschouwers die voorwerpen het veld opgooiden.

Scheidsrechter Allard Lindhout staakte het duel tijdelijk.

De tweede helft begon door de ongeregeldheden in het stadion ruim een halfuur later dan gepland. Vitesse-keeper Markus Schubert kreeg een voorwerp uit het publiek tegen zich aangegooid en moest verzorgd worden.

Vitesse-doelman Schubert gaat naar de grond

Het was niet voor het eerst dit seizoen dat een eredivisieduel voor langere tijd stillag. Afgelopen weekend werd namelijk ook de wedstrijd tussen FC Utrecht en RKC gestaakt, omdat supporters herhaaldelijk voorwerpen op het veld gooiden.

Bij de IJsselderby Go Ahead Eagles-PEC Zwolle moest de scheidsrechter eveneens ingrijpen, nadat supporters stoeltjes op het veld hadden gegooid.

Twee keer rood voor rust

Tot aan de 36ste minuut had FC Groningen het initiatief in de wedstrijd. Cyril Ngonge raakte bij een van de doelpogingen de paal en ook Jørgen Strand Larsen kreeg mogelijkheden om de score te openen. Maar na een rode kaart voor Mike te Wierik kantelde het duel.

De verdediger van Groningen landde met zijn voet op het onderbeen van Loïs Openda en werd na tussenkomst van de VAR weggestuurd. Vitesse rook zijn kans en kwam in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong, dankzij een doelpunt van Yann Gboho.

Nog voordat het rustsignaal klonk werd de tweede rode kaart van de wedstrijd getrokken. Daniël van Kaam dook bewust met zijn hand naar de bal en Groningen eindigde de eerste helft met negen man.

Hoewel ze met twee spelers meer op het veld stonden, lukte het de bezoekers niet om de score verder uit te breiden. Groningen stond verdedigend goed en kreeg zelfs enkele kansen op de gelijkmaker, maar gescoord werd er niet meer na rust.