Karim Benzema staat na zes speelronden op zeven goals en zes assists in La Liga ANP

Hij wordt 34 in december, maar Karim Benzema rijpt als een goede whisky; hoe langer in het voetbal, hoe beter de prestaties. Woensdagavond leidde de Fransman Real Madrid naar een 6-1 overwinning op Real Mallorca en de koppositie in La Liga.

Benzema opende al in de derde minuut de score, door optimaal te profiteren van een slechte aanname en wegglijden van Josep Gayá. Benzema pikte de bal op en rondde bekwaam af (1-0).

Een kwartier voor rust stelde de aanvoerder van Real Madrid - Benzema nam de band over van de vertrokken Sergio Ramos - Marco Asensio in staat de 3-1 te maken met een kaats in de loop van de Spanjaard.

Karim Benzema is tegen Real Mallorca goed voor twee goals en twee assists ANP

Tien minuten in de tweede helft gaf Benzema zijn tweede assist van de avond, wederom op Asensio (4-1). En een klein kwartier voor het laatste fluitsignaal schoot de goalgetter via twee tegenstanders zelf raak voor de 5-1, nadat hij de bal op zijn rug had aangenomen.

Bovenaan de lijstjes

De Franse spits staat daardoor na zes speelronden op acht goals en zeven assists in La Liga, cijfers waar zelfs de allergrootsten trots op zouden zijn. Benzema gaat daarmee aan de leiding in zowel het topscorers- als het assistklassement.

Marco Asensio vierde zijn goals ingetogen vanwege zijn Real Mallorca-verleden Pro Shots

Zijn statistieken hadden nog mooier kunnen zijn, als de scheidsrechter geen streep had gezet door een derde treffer van Benzema. De routinier werd bestraft voor het in de rug lopen van een tegenstander, voordat hij afdrukte.

Hattrick-held Asensio

Ondanks zijn twee goals en twee assists moet Benzema de voorpagina's van de Spaanse sportkranten waarschijnlijk delen. Asensio maakte namelijk naast de 3-1 en 4-1 ook de 2-0, een heuse hattrick, zijn eerste in het shirt van Real Madrid. En een mooie opsteker voor de aanvaller, die tot woensdagavond weinig aan spelen toekwam.

Real Madrid is dankzij de simpele zege op Mallorca weer koploper, nadat stadsgenoot Atlético de eerste plek dinsdagavond van Benzema en consorten had afgesnoept.

De stand in La Liga NOS

STER reclame