Broberg scherpt voor tweede dag op rij baanrecord aan tijdens Dutch Open Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Darius van Driel is na de derde ronde van het Dutch Open de best geklasseerde Nederlandse golfer. De Leidschendammer is in Cromvoirt opgestoomd naar de zevende plek, waarmee hij tevens Sven Maurits passeerde.

Van Driel liet weten in een "toppositie" te geloven, nadat hij net als vrijdag zijn ronde met zes slagen onder par had afgesloten.

Maurits was daarvoor twee dagen lang de hoogst geklasseerde Nederlander in Noord-Brabant. Maar de Meppelaar viel na een ronde van +1 (drie birdies, twee bogeys en een dubbele bogey) naar de 35ste plaats terug. Daan Huizing en Philip Bootsma staan eveneens op -6 na drie dagen.

Baanrecord aangescherpt

Kristoffer Broberg scherpte voor de tweede dag op rij het baanrecord op de Bernardus aan. De Zweed haalde er drie slagen af en bracht het op 61 (-11).

De 35-jarige Broberg, die in 2015 zijn enige zege op de Europese tour boekte (BMW Masters, Shanghai), was na z'n goede vrijdag niet gaan zweven.

Integendeel, de Zweed begon geconcentreerd en stond na zes holes al op -6 voor de dag. Een bogey op hole negen leek de Zweed weer terug op aarde te brengen, maar hij excelleerde vanaf de elfde hole opnieuw met zes birdies.

Darius van Driel ANP

Broberg begint zondag aan de slotronde met maar liefst acht slagen voorsprong op de Noorse nummer twee, Marcus Helligkilde. Van Driel staat daar weer drie slagen achter, dus mogelijkheden liggen er zeker voor de Nederlander.

STER reclame