Terugblik tweede dag Dutch Open: Luiten uitgeschakeld, Huizing haalt 'cut' wel

Voor de golfers Wil Besseling en Joost Luiten zit het Dutch Open er al na twee dagen weer op. Besseling, die twee jaar geleden nog zevende werd, heeft zich niet geplaatst voor het finaleweekend.

Hij begon het toernooi in het Brabantse Cromvoirt met een score van twee slagen boven par (het baangemiddelde). Op de tweede dag wist hij zich niet te verbeteren met vijf bogeys (één slag boven par) en slechts twee birdies (één slag onder par).

Alleen de top-65 van het toernooi gaat door naar het finaleweekend.

ANP

Op golfbaan Bernardus liep Luiten, winnaar van het toernooi in 2013 en 2016, donderdag een ronde van 72 slagen, precies het baangemiddelde, en ook vrijdag begon hij matig. Luiten noteerde zelfs een dubbele bogey (twee slagen boven par).

Negen Nederlanders

Negen Nederlandse golfers hebben de schifting na de tweede dag wel overleefd. Sven Maurits is met de twaalfde plaats momenteel de beste Nederlander. Hij staat op -7, vijf slagen meer dan de Zweed Kristoffer Broberg die met een totaal van 132 slagen (-12) alleen aan de leiding gaat.

Darius van Driel herstelde zich van een ronde par op de eerste dag met 66 slagen. Hij steeg na zeven birdies en een bogey 55 plaatsen en staat met een totaal van 138 gedeeld achttiende.

Daan Huizing en Philip Bootsma staan gedeeld dertigste op -5. Mike Toorop en Rowin Caron kwamen op -4 en Lars van Meijel en Nordin van Tilburg staan op 3 slagen onder het baangemiddelde. Koen Kouwenaar heeft met een totaal van 142, twee slagen onder het baangemiddelde net de cut gehaald.

Maarten Lafeber, winnaar van de Dutch Open van 2003, maakte na zijn uitschakeling bekend dat hij gaat stoppen. De 46-jarige is al sinds 2015 bondscoach van de Nederlandse golfers, maar speelde nog wel toernooien. Tegen Ziggo Sport zei de 46-jarige Lafeber dat hij de beslissing aan het begin van de week heeft genomen: "Ik ben te veel een sportman om zo te golfen. Ik heb genoeg om trots op te zijn."

STER reclame