ANP
NOS Sport

Tafeltennisster Eerland op eerste horde onderuit in Griekenland

Tafeltennisster Britt Eerland is bij de Europese Top-16 in Thessaloniki al in de eerste ronde uitgeschakeld. De 27-jarige Schiedamse, in Griekenland als derde geplaatst, liet zich verrassen door Dóra Madarász.

Eerland, de nummer 28 van de wereld, nam tot twee keer toe een game voorsprong. Maar de Hongaarse Madarász, de mondiale nummer 65, had het laatste woord: 4-2 (6-11,11-9,10-12,11-3,11-6,11-9).

Finalist in 2020

Vorig jaar wist Eerland in Montreux nog de finale te halen van de Europese Top-16, een prestigieus toernooi waaraan de regerend Europees kampioen, de veertien hoogst geplaatste Europeanen en één speler uit het organiserende land meedoen. In die eindstrijd moest ze de titel aan de Duitse Petrissa Solja laten.

Maar Eerland kende na de Olympische Spelen een lastige periode, kampte met de 'post-olympische blues'. "Ik had nergens zin in, nergens energie voor", zei ze daar dinsdag over.

De 27-jarige Eerland formuleerde wel weer "een kleine doelstelling": doorgroeien naar de WK. "Maar niet: we gaan resultaten neerzetten. Het is echt nog een zoektocht."

Bij de mannen is Nederland in Thessaloniki niet vertegenwoordigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl