Bekijk hier de samenvatting van Sparta Rotterdam-NEC Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Sparta Rotterdam heeft zijn matige start van het seizoen voortgezet tegen NEC. Op Het Kasteel kwam de ploeg van assistent-bondscoach Henk Fraser niet verder dan 1-1 tegen de Gelderse formatie, die zijn ongeslagen reeks uitbreidde tot vier duels.

Bij het zien van de speelkalender had Sparta niet echt te klagen. De ploeg mocht het seizoen beginnen tegen achtereenvolgens FC Utrecht, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles, Fortuna Sittard en, vrijdag, het gepromoveerde NEC.

Toch staan er na die vijf speelrondes niet meer dan vijf punten achter de naam van Sparta. Afgaande op het spel tegen NEC, dat voor rust gevaarlijker was dan de thuisclub, is dat niet meer dan terecht.

Sven Mijnans ANP

De eerste helft bood weinig spektakel. De thuisploeg speelde aanvallender, maar de fans schoven zelden naar de punt van hun stoel. Het uitvak veerde wel op, toen Lasse Schöne, Jordy Bruijn en Jonathan Okita door de defensie sneden. Laatsgenoemde opende na een klein half uur de score: 0-1.

Nadat Mohammed Osman de lat had geraakt, kwam op slag van rust de verlossing voor Fraser: Sven Mijnans schoof na een schot van Lennart Thy in de rebound de 1-1 binnen.

Daarop bracht Sparta in de tweede helft wel veel energie, maar het bleef weinig creëeren. NEC was counterend met Okita, Ali Akman en diens vervanger Elayis Tavsan wel iets dreigender, maar kwam ook niet meer dicht in de buurt van een treffer.

Maar NEC bleef zo wel voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen. En dat terwijl het eerste optreden terug op het hoogste niveau nog dramatisch verliep. Op 14 augustus had de ploeg na amper drie kwartier al vijf treffers geïncasseerd. Goed, het was tegen Ajax en ook nog in de Arena, maar velen vroegen zich direct af of de Gelderse club wel iets te zoeken had in de eredivisie.

NEC nu derde

Die vraag wordt inmiddels niet meer gesteld, want die vijfde goal van Ajax bleef tot vrijdag, ruim een maand lang, ook de laatste treffer die de ploeg van Rogier Meijer incasseerde.

Via zeges op PEC Zwolle en Heracles Almelo en een doelpuntloos gelijkspel tegen Willem II steeg de ploeg al naar het linker rijtje en na het punt tegen Sparta bezet de club uit Nijmegen voorlopig zelfs de derde plaats met acht punten uit vijf duels. Sparta heeft er drie minder en staat nu elfde.

.

STER reclame