Café Gouda
NOS Nieuws

Kabinet volgt wens Kamer: geen coronapas nodig op terras

Het kabinet kan ermee leven om op terrassen toch geen coronatoegangsbewijs verplicht te stellen. De Kamer ging er gisteren mee akkoord dat mensen vanaf volgende week zaterdag een 'coronapas' moeten tonen voor ze bijvoorbeeld een café, restaurant, theater of bioscoop willen bezoeken. Het kabinet wilde de pas ook verplicht stellen voor het terras buiten, maar dat ging een Kamermeerderheid te ver.

Demissionair minister De Jonge zei vandaag na het kabinetsberaad dat hij de afweging van de Kamer snapt en ook "wat dat praktisch aan voordelen kan opleveren voor horecaondernemers. Die keuze gaan we gewoon volgen."

Deze horecaondernemer is nog niet overtuigd van de praktische voordelen van het plan:

'Onze portiers krijgen nou een klus van jewelste'

De details van de regeling moeten nog worden uitgewerkt en over de manier waarop het kabinet de coronapas gaat handhaven, komt nog overleg met burgemeesters. Verschillende burgemeesters en ook horecaondernemers vragen zich af hoe ze met de pas moeten omgaan of zeggen dat ze alleen bij excessen optreden.

Minister Grapperhaus voegde eraan toe dat gemeenten extra mensen krijgen "die ze de horeca kunnen aanbieden voor controle. Dan kan een beveiliger een toegangsbewijs scannen en dan kan de ober gewoon de bestelling opnemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl