Bauke Mollema kan een goed klassement in de Ronde van Luxemburg uit zijn hoofd zetten. De Nederlander van Trek-Segafredo ging vrijdag tijdens zijn tijdrit rond Dudelange te hard een bocht in, bleef haken achter een stootkussen en vloog daarbij over de kop.

Op het eerste oog houdt Mollema er geen ernstige blessures aan over.

Mollema schat bocht verkeerd in en vliegt over de kop in Luxemburg Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Mollema stapte, gehavend en al, weer op zijn fiets en voltooide de race tegen de klok. Mocht hij de Ronde van Luxemburg zaterdag nog uitrijden, heeft hij vier dagen de tijd om te herstellen alvorens woensdag de gemengde ploegentijdrit tijdens de WK op zijn programma staat. Weer vier dagen later, zondag 26 september, is de wegwedstrijd.

Rug en rechterheup

De arts van de ploeg stelde bondscoach Koos Moerenhout alvast gerust: "Het was een val op hoge snelheid, maar gelukkig vallen de gevolgen mee. Bauke klaagt alleen over enkele oppervlakkige wonden aan zijn rug, rechterheup en rechter elleboog."

Later op de dag plaatste Mollema zelf een tweet waarin hij klaagt over een stijve en pijnlijke rug:

Mollema kwam uiteindelijk na 35 minuten en 21 seconden over de finish en was daarmee ruim vier minuten langzamer dan winnaar Mattia Cattaneo van Deceuninck-QuickStep. João Almeida klokte de tweede tijd en neemt de leiderstrui weer over van Marc Hirschi.

STER reclame