Mathieu van der Poel kampt nog altijd met de naweeën van zijn val tijdens de Spelen ANP

Of Mathieu van der Poel in actie komt tijdens het wereldkampioenschap op de weg in Vlaanderen, blijft nog even onzeker. De alleskunner zit in de selectie, die dinsdagavond werd bekendgemaakt, maar beslist pas na komend weekend over zijn deelname.

"Mathieu moet zelf na het weekeinde afwegen of zijn rug de belasting aankan en of hij de benodigde trainingsarbeid kan verrichten richting de WK", zegt bondscoach Koos Moerenhout. "Uiteraard maakt het verschil of hij erbij kan zijn in goede conditie, want dan zal hij door velen tot de favorieten gerekend worden."

Bondscoach Koos Moerenhout zei in Langs de Lijn en Omstreken goede hoop te hebben dat Van der Poel erbij zal zijn tijdens de WK wielrennen:

Koos Moerenhout

Van der Poel viel tijdens de olympische mountainbikerace en heeft sindsdien last van zijn rug. Zondag reed (en won) hij zijn eerste koers sinds de valpartij. Ook komend weekend zal de renner wedstrijden rijden om zijn rug te testen.

Van Baarle er wel bij

Moerenhout kan wel met zekerheid beschikken over Dylan van Baarle. De renner moest de EK van afgelopen weekend nog aan zich voorbij laten gaan door een heupblessure.

Dylan van Baarle ontbrak op de EK wielrennen in Trentino ANP

De wegwedstrijd wordt gereden op 26 september. Naast Van der Poel en Van Baarle maken ook Bauke Mollema, Mike Teunissen, Sebastian Langeveld, Oscar Riesebeek, Danny van Poppel en Pascal Eenkhoorn deel uit van de selectie.

Jos van Emden zal de individuele tijdrit rijden tijdens het EK. Ook rijdt hij samen met Koen Bouwman, Mollema en drie nog niet bekendgemaakte vrouwen de gemengde ploegentijdrit.

STER reclame